2 τύποι για ενίσχυση πλεκτής τσάντας

Η ενίσχυση πλεκτής τσάντας είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση! Το επίπεδο πλεκτικής που πρέπει να κατέχει ένας δημιουργός πλεκτής τσάντας πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς η σωστή κατασκευή πλεκτής τσάντας είναι αρκετά δύσκολη.

Επαγγελματική ενίσχυση πλεκτής τσάντας σε δύο στυλ!

Η πλεκτή τσάντα είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση! Το επίπεδο πλεκτικής που πρέπει να κατέχει ένας δημιουργός πλεκτής τσάντας πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς η σωστή κατασκευή πλεκτής τσάντας είναι αρκετά δύσκολη.

Αφενός χρειάζεται στρωτό πλέξιμο με άψογο μέτρημα και χωρίς το παραμικρό λάθος γιατί θα φαίνεται και αφετέρου απαιτείται τρομερή κατανόηση στο σωστό στήσιμο και στην σωστή ενίσχυση πλεκτής τσάντας ώστε το αποτέλεσμα να είναι ιδανικά στητό ανάλογα με τις επιθυμίες μας.

1ος τρόπος στησίματος: Πλέγμα

Ο πιο γνωστός και παραδοσιακός τρόπος για ενίσχυση πλεκτής τσάντας είναι το στήσιμο με την χρήση πλέγματος. Το πλέγμα ενίσχυσης είναι ιδανικό για όλες τις τσάντες που πλέκονται σε δερμάτινο πάτο. Καλό είναι ο πάτος να αποτελείται είτε από γνήσιο δέρμα, είτε από φυσικό φελλό.

Και τα δύο αυτά υλικά προσφέρουν την πιο ιδανική ποιότητα και φροντίζουν ο κόπος σας για την δημιουργία της χειροποίητης τσάντας να μην πάει χαμένος λίγο καιρό μετά αλλά να κρατήσει μέχρι να την βαρεθείτε εσείς!
Οι κυκλικές πλέξεις που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες τσάντες δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για ενίσχυση από πλέγμα. Εδώ η τοποθέτηση πλέγματος θα γίνει περιμετρικά στο πλεκτό και η ένωσή του εντός της τσάντας θα τεντώσει το πλεκτό τόσο όσο θέλετε και χωρίς περιττά διπλώματα και ασαφείς επιφάνειες.

Επίσης, το πλέγμα είναι ιδανική ενίσχυση για σταθεροποίηση μεταλλικών που πιάνουν πάνω στο πλεκτό της τσάντας. Η πλεκτή τσάντα σίγουρα θα χρειαστεί μεταλλικές καμάρες, ανοιγόμενους κρίκους ή άλλους τύπους κρίκους, κουμπώματα ή ακόμα και γάντζους απευθείας πάνω στο πλεκτό (αν και αυτό δεν προτείνεται και καλό είναι να αποφεύγεται καθώς οι γάντζοι δεν είναι μελετημένοι για να είναι σταθεροί όταν τοποθετούνται με αυτόν τον τρόπο).

Πού δεν κάνει το πλέγμα;
Το πλέγμα ενώ είναι ιδανικό για τσάντες πλεγμένες σε πάτο και με κυκλικές πλέξεις, σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται κατάλληλη ενίσχυση για τσάντες που αποτελούνται από ενωμένα πλεκτά πάνελ. Για τέτοιες τσάντες δείτε παρακάτω.

ΤΙΡ: Από ότι υλικό κι αν είναι ένα πάτος για πλεκτή τσάντα, η τσάντα που παράγεται είναι το ιδανικό στυλ για ενίσχυση με πλέγμα. Ένα καλό κόλπο για εξοικονόμηση κόστους, είναι η κατασκευή πλεκτού πάτου.

Αυτό βοηθάει και σε διαφορετικά σχήματα και απαιτεί ελάχιστα παραπάνω νήμα (περίμου 80-180 γρ. ανάλογα τον τύπο νήματος και την πλέξη, αν και προτείνεται η χρήση οικονομικών πλέξεων σε τέτοιες περιστάσεις).

Δες το βίντεο και πάρε ιδέες:

2ος τρόπος στησίματος: Επαγγελματική ενίσχυση

Το πλεονέκτημά μας να κατασκευάζουμε αξεσουάρ για πλεκτή τσάντα μας έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσουμε μεγάλη ποικιλία ενισχυντικών υλικών. Από αυτή την εμπειρία μας έχουμε επιλέξει την επαγγελματική ενίσχυση πλεκτής τσάντας, η οποία έρχεται και σε διάφορα πάχη.

Το ιδανικότερο πάχος για την πλειοψηφία των πλεκτών τσαντών είναι 1,2-1,4 εκατοστά (οι λεγόμενες για ευκολία 12άρες και 14άρες). Παρόλα αυτά υπάρχουν διαθέσιμα πάχη από 0,4 ως και 2 χιλιοστά. Κάθε πάχος πρέπει να χρησιμοποιηθεί με σύναιση ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Τα λεπτότερα πάχη είναι πιο οικονομικά, πιο ελαφριά και παρέχουν λιγότερη ενίσχυση. Τα πιο μεγάλα πάχη έχουν τα αντίστροφα χαρακτηριστικά.

Πού χρησιμοποιείται όμως η επαγγελματική ενίσχυση πλεκτής τσάντας;
Αυτός ο τύπος ενίσχυσης είναι ιδανικός για τσάντες με πλεκτά πάνελ. Τσάντες τύπου βαρελάκι ή ποσέτ είναι οι ιδανικότεροι τύποι για να ενισχυθούν με αυτό τον τρόπο. Σε αυτές κάθε πάνελ που πλέκουμε θα πρέπει να ενισχυθεί και να φοδραριστεί πριν ενωθεί με τα υπόλοιπα. Έτσι τεντώνονται και τελειοποιούνται όλα τα μέρης της τσάντας εύκολα και αποτελεσματικά.

ΤΙΡ: Μπορείς να κάνεις ακόμα και διπλοφοδράρισμα και με αυτή την τεχνική. Έτσι γίνεται ιδανική περίπτωση τύπου τσάντας για να κάνετε ακόμα και μοτίφ. Δοκιμάστε το!

Δες το βίντεο και πάρε ιδέες:

Συμπέρασμα

Βλέποντας τα βίντεο, πολλά δυσνόητα γίνονται κατανοητά. Η σωστή ενίσχυση είναι απαραίτητη για να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή όταν επιλέγετε τρόπο ενίσχυσης. Κάντε τις δοκιμές σας και στείλτε μας τα σχόλιά σας!

Picture of admin

admin

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρόσφατα

Ακολουθήστε μας

Εκπαιδευτικά
Βίντεο

Σχετικά άρθρα...

νήματα μακραμέ

6 εκπληκτικά νήματα μακραμέ

Το πλέξιμο με νήματα μακραμέ είναι μια παραδοσιακή τέχνη του να πλέκεις χρησιμοποιώντας νήματα για να δημιουργήσεις όμορφες και πολύπλοκες δημιουργίες. Αν και η τέχνη αυτή έχει αρχαίες ρίζες που χρονολογούνται αιώνες πριν, το μακραμέ έχει επανέλθει δυναμικά στη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Τα νήματα μακραμέ υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία στο eshop μας και θα σας βοηθήσουν να εκφραστείτε με μοναδικούς τρόπους, δημιουργώντας έργα που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό τους στυλ και την ιδιαίτερη αισθητική σας.

Περισσότερα »

2 τύποι για ενίσχυση πλεκτής τσάντας

Η ενίσχυση πλεκτής τσάντας είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση! Το επίπεδο πλεκτικής που πρέπει να κατέχει ένας δημιουργός πλεκτής τσάντας πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς η σωστή κατασκευή πλεκτής τσάντας είναι αρκετά δύσκολη.

Περισσότερα »

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε μια εξαιρετική εμπειρία περιήγησης!